Minse Dykstra:    06-22394113
André Minkema: 06-22005759

Contact formulier
Varen door Leeuwarden, spannend avontuur

Fries Venetië

Lees meer

Route 1: Binnenstad Prinsentuinroute

Vanuit elke route kom je uiteindelijk weer in Leeuwarden. Het is echt de moeite waarde om even door de 'Pijpen' van de binnenstad te varen.
 

Meer info →

Route 2 Miedumer Djip

De route 'Miedumer Djip' is één van de kortste maar voor liefhebbers van smalle vaarwegen zeer interressante route. Na ongeveer een kwartiertje praamvarenvaren vanaf de binnenstad kunt u net voorbij Snakkerburen rechtsaf en belandt u in een oase van rust en natuur.

Meer info →

Route 3 Oudkerk

Deze route voert langs het van de elfstedentocht beroemde bruggetje van Bartlehiem waar u naar stuurboord richting het pitoreske dorpje Oudkerk vaart. Vanaf Oudkerk vaart u via 'De Moark' richting de 'Tegeltjesbrêge' (Tegeltjesbrug) waar het zeker de moeite loont om even aan te leggen om de  foto's te bekijken van de deelnemers aan de elfstedentocht. Misschien vindt u nog een bekende!

Meer info →

Route 4 Potmarge-Goutum-Hempens

Duur: ± 2 ½ uur.

Met praamvaren over de Potmarge beleeft u een uniek stukje Leeuwarden.

De naam Potmarge komt pas in het midden van de zeventiende eeuw voor het eerst in stukken voor, maar zal veel ouder zijn. Van deze naam moet de betekenis van het eerste deel gezocht worden in een veenput of pet en het tweede deel is afgeleid van marene waar de betekenissen zee (meri) en mor (stilstaand water, moeras) mee te maken hebben. 

Meer info →