DSC_8272.jpg
COVID - 19
Praamvaren in het nieuwe "NU".

In overleg zijn er groepen mogelijk van 6 tot 14 personen!
IMG_2645header3.jpg
Onderhoudend, informatief en.... gezellig!
'Second Screen' Grachten Toer

FOTO'S VAN TOEN OP EEN SCHERM VAN NU

'Second Screen' Grachten Toer


Primeur voor Leeuwarden

Prinsentuin route:

Hoe zag Leeuwarden er 100 jaar geleden uit? Met een reeks zorgvuldig geselecteerde foto's laten we op een video scherm zien hoe stad in de loop van de tijd verandert is. De foto's zijn uitgezocht in samenwerking met het HCL, Historisch Centrum Leeuwarden.

Vanaf Woensdag 1 april 2020 starten we weer met onze reguliere afvaarten vanaf de steiger tegenover C&A aan de Nieuwestad in Leeuwarden.

Geen probleem als je zelf een hapje en/of drankje meeneemt.

Dé Leeuwarder praamvaarders:
Minse Dykstra en André Minkema

Oant sjen

NB: BIJ REGEN GEEN AFVAARTEN.

BOEK NU

HCL, Historisch Centrum Leeuwarden


Onze foto's:

Al onze foto's zijn ons ter beschikking gesteld door het  HCL. Samen met hen hebben we zorgvuldig
naar foto's gezocht die aansluiten bij de vaarroute en een aardig beeld geven van Leeuwarden door de jaren heen. U zult begrijpen dat dit van voor 1900 voornamelijk tekeningen of schilderijen zullen zijn maar het is ook niet onze bedoeling er een architectuur route van te maken. Alleen al in de afgelopen 100 jaar heeft Leeuwarden spectaculaire veranderingen ondergaan dien we aan de hand van de foto's willen laten zien.

De foto's op scherm van toen, in de praam Leeuwarden nu! De 'Second Screen Grachten Toer'

 

Erfgoedcentrum voor Leeuwarden
Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Duizenden strekkende meters aan historische documenten, vanaf de Middeleeuwen tot heden, worden hier bewaard en toegankelijk gemaakt. Iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Leeuwarden of de vroegere bewoners, kan hiervoor terecht bij het HCL. Deskundige medewerkers helpen de bezoekers bij hun speurtocht in de archieven, bevolkingsregisters, foto’s, bouwtekeningen, kranten en vele andere bronnen.

BOEK NU