Minse Dykstra:    06-22394113
André Minkema: 06-22005759

Contact formulier
'Second Screen' Grachten Tour

Onderhoudend, informatief en.... gezellig!

FOTO'S VAN TOEN OP EEN SCHERM VAN NU

boek nu

'Second Screen' Grachten toer

Primeur voor Leeuwarden

Prinsentuin route:

Hoe zag Leeuwarden er 100 jaar geleden uit? Met een reeks zorgvuldig geselecteerde foto's laten we op een video scherm zien hoe stad in de loop van de tijd verandert is. De foto's zijn uitgezocht in samenwerking met het HCL, Historisch Centrum Leeuwarden.

Vanaf woensdag 1 april starten we weer met reguliere afvaarten vanaf de steiger tegenover C&A aan de Nieuwestad in Leeuwarden.

Geen probleem als je zelf een hapje en/of drankje meeneemt.

 

De reguliere afvaarten zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om:
12.00 uur
13.30 uur
15.00 uur

Kijk op onze website voor eventuele wijzigingen:

Wijziging afvaarten

De echte Leeuwarder praamvaarders:
Minse Dykstra en André Minkema

Oant sjen

NB: BIJ REGEN GEEN AFVAARTEN.

'Second Screen' Grachten Tour

Tijdens de rondvaart ziet u op een scherm aan boord foto's van Leeuwarden 50 jaar geleden of ouder. Zo krijgt u een prachtig beeld van vroeger en nu. de 'second screen'.
BOEK NU →

HCL, Historisch Centrum Leeuwarden

Onze foto's:

Al onze foto's zijn ons ter beschikking gesteld door het HCL. Samen met hjen hebben we zorgvuldig
naar foto's gezocht die aansluiyten bij de vaarroute en een aardig beeld geven van Leeuwarden door de jaren heen. U zult gebrijpen dat dit van voor 1900 voornamelijk tekeningen of schilderijen zullen zijn maar het is ook niet onze bedoeling er een architectuur route van te maken. Alleen al in de afgelopen 100 jaar heeft Leeuwarden spectaculaire veranderingen ondergaan dien we aan de hand van de foto's willen laten zien.

De foto's op scherm van toen, in de praam Leeuwarden nu! De 'Second Screen Grachten Toer'

 

Erfgoedcentrum voor Leeuwarden
Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Duizenden strekkende meters aan historische documenten, vanaf de Middeleeuwen tot heden, worden hier bewaard en toegankelijk gemaakt. Iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Leeuwarden of de vroegere bewoners, kan hiervoor terecht bij het HCL. Deskundige medewerkers helpen de bezoekers bij hun speurtocht in de archieven, bevolkingsregisters, foto’s, bouwtekeningen, kranten en vele andere bronnen.