HEADER DEFFROUJE GIDS OP PRAAM.jpg
U kunt ook 'ZIEN' hoe het vroeger was!
'Second Screen' Tour

FOTO'S VAN TOEN OP EEN SCHERM VAN NU
IMG-20230521-WA0165.jpg
Rondvaart, onderhoudend, informatief en.... gezellig!
'Second Screen' Tour

FOTO'S VAN TOEN OP EEN SCHERM VAN NU

Second Screen Grachten Toer


Je kunt nu ook ZIEN hoe het vroeger was! De SSGT en...... U zit NIET in een 'bus' maar gezellig rondom tafels gemaakt van oude zwaarden.

'Second Screen' Grachten Tour


Primeur voor Leeuwarden, foto's van 'toen' met het uitzicht van 'nu'.

De '8' van Leeuwarden

Wij nemen u mee voor een anderhalf uur durende tocht door alle Leeuwarder stadsgrachten.  Onze gidsen dreunen niet anderhalf uur een uit het hoofd geleerde tekst op maar gaan ook in op vragen of opmerkening die u heeft.
Gezelligheid en interactie is voor ons erg belangrijk. U zit niet in een schoolklas. Neem zelf een hapje en een drankje mee en laat u verrassen.

De gids neemt u mee aan de hand van een reeks zorgvuldig geselecteerde foto's die we op een TV scherm laten zien en die een beeld geven van hoe stad in de loop van de tijd verandert is. De foto's zijn uitgezocht in samenwerking met het HCL, Historisch Centrum Leeuwarden.

Een paar voorbeelden vindt je in de foto's hieronder bijvoorbeeld:

- de Hoeksterpoort in 1812.
- Het omwaaien van de Bonifatiustoren in 1976
- De Bierkelders in 1830
- De Waag in 1904

 

Geen probleem als je zelf een hapje en/of drankje meeneemt.

 André Minkema

Oant sjen

 

BOEK NU

Foto's van TOEN


HCL, Historisch Centrum Leeuwarden


Onze foto's:

Al onze foto's zijn ons ter beschikking gesteld door het  HCL. Samen met hen hebben we zorgvuldig
naar foto's gezocht die aansluiten bij de vaarroute en een aardig beeld geven van Leeuwarden door de jaren heen. U zult begrijpen dat dit van voor 1900 voornamelijk tekeningen of schilderijen zullen zijn maar het is ook niet onze bedoeling er een architectuur route van te maken. Alleen al in de afgelopen 100 jaar heeft Leeuwarden spectaculaire veranderingen ondergaan dien we aan de hand van de foto's willen laten zien.

De foto's op scherm van toen, in de praam Leeuwarden nu! De 'Second Screen Grachten Toer'

 

Erfgoedcentrum voor Leeuwarden
Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Duizenden strekkende meters aan historische documenten, vanaf de Middeleeuwen tot heden, worden hier bewaard en toegankelijk gemaakt. Iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Leeuwarden of de vroegere bewoners, kan hiervoor terecht bij het HCL. Deskundige medewerkers helpen de bezoekers bij hun speurtocht in de archieven, bevolkingsregisters, foto’s, bouwtekeningen, kranten en vele andere bronnen.

BOEK NU