Rondvaart met preem verhuur leeuwarden - 005.jpg
Varen zit ons in het bloed
Over ons

Over ons


Een eeuw geleden zag je de Friese Boerepraam overal in het weidse landschap. De praam werd gebruikt als werkschip voor boeren. Wij willen dat de Frykse Boerepream rond blijft varen en kunnen zo ook Leeuwarden promoten als prachtige waterstad.

Naast de groepen waarmee wij varen hebben we ook onze reguliere afvaarten vanaf de steiger aan de Nieuwestad tegenover de C&A.

Hier kunt u genieten van onze 'Second Screen' Grachten tour. Aan boord bevindt zich een groot scherm waarop oude foto's van Leeuwarden vertoont worden die ons aangeboden zijn door het Historisch Centrum Leeuwarden.

Varen en Vriendschap

Wij, Minse Dykstra en André Minkema, zijn al 40 jaar goede vrienden. Begonnen op de zogenaamde ‘Bruine Vloot’, waar we vijf jaar samen op hebben gevaren. Zwalken op het Wad en  het IJsselmeer met Nederlandse en buitenlandse gasten. Na deze mooie tijd zijn we allebei onze eigen weg gegaan. 

Minse heeft zijn energie hierbij vooral gestoken in het verhuren van Platbodemjachten (zonder schipper) en is hij nu al jaren bezig met het verhuren van pramen voor rondvaarten in de Leeuwarder binnenstad.

André is verder gegaan als fotograaf en cameraman. Zeiljachten, motorjachten en de beroepsvaart is door hem prachtig op de gevoelige plaat vastgelegd, zowel analoog als digitaal. Verder heeft hij zich beziggehouden met het ontwikkelen van websites, dit weer vooral voor de Maritieme sector. 

Wat ons dus, naast een 40-jarige vriendschap, overduidelijk bindt is de liefde voor watersport. Varen zit in ons bloed en samen bestieren we nu Praamverhuur Leeuwarden. 

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel en u bent bij ons dan ook verzekerd van een warm welkom en een gezellige, informatieve en onderhoudende rondvaart. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Want ja, (bijna) alles is bij ons mogelijk!


André Minkema: 06-22005759
 

 


 

reserveer